top of page
Další články

Býci vydupali bronz!!


21.2.2015 se ve Štruncových sadech konal turnaj zvaný SVKI CUP 2015. Býci na tomto turnaji samozřejmě nesměli chybět. Turnaj se skládal ze dvou skupin, v nichž se nacházeli tři týmy. Z každé skupiny postupovaly do semifinále první dva týmy.

Jako první čekali na býky Fénixové z Prahy. Ačkoli měli býci více ze hry, soupeř místy ukazoval, že si nepřijel jen tak zapinkat. Na soupeřova brankáře Dresslera sice létala jedna střela za druhou. Buď ji však zblokovala pozorná obrana, nebo právě zmiňovaný Dressler. Utkání tak po polovině zápasu skončilo 0:0. Do druhé půle (zápasy se hráli 2x13 minut) už býci naskočili s větší chutí po vítězství a tak to byli právě oni, kdo se radoval z jediné branky. František Bláhovec sice našel mezírku mezi betony gólmana Dresslera, střela však za brankovou čáru nedoputovala. Ovšem byl poblíž pozorný Buračinský, který už dorážkou míček do branky dopravil. Taurusové tak zvítězili nad Pražany 1:0.

V druhém utkání stál v cestě za prvenstvím Mostecký klub. Utkání začalo ve stejné režii jako utkání první. Taurusové měli sice převahu, ale gól se vstřelit dlouho nedařilo. Utkání skončilo po půli stejně jako s Fénixem 0:0. Druhá půle už byla jednoznačná. Vlivem nedostatku hráčů a tím doprovázející únavou se soupeř jen zřídka dostal k ohrožení branky býků, kterou v tomto utkání hájil Jan Nagy. A tak se z jedné z mnoha akcí prosadil nováček v dresu Taurusu Erik Vachoušek. Býci tak šli do semifinále z prvního místa.

V cestě za zlatem už stál zvučnější soupeř - TJ Datels Blatná. Zápas se býkům ze začátku vůbec nepovedl. Blatenští měli jasnou převahu a býci jen vyhazovali na zakázané uvolnění. V bráně naštěstí stál bezchybný Antonín Oplt, který lapil jednu střelu za druhou. Postupně se začala hra vyrovnávat a Taurusové si vytvořili několik akcí. Bláhovec v samostatném úniku trefil brankářovu masku, Černík tvrdou ranou orazítkoval tyč. Utkání dospělo do samostatných nájezdů. Jako první nařadu přišel soupeř. První soupeřův hráč sice ukázal kvalitní práci s holí, Oplt však nechyboval. Na řadu přišli býci, konkrétně Václav Veselka. Dokázal si brankáře sice položit, avšak klička do beckhandu se mu nevyvedla. Druhý hráč Datlů opět narazil na připraveného Oplta. Za býky v druhém nájezdu vyrazil Zdeněk Kunc, Viděl seci mezírku mezi betony, gólman je však včas sklapl. Třetí soupeřův hráč už se nemýlil. přesnou ranou pod horní tyč nedal Opltovi šanci. Lukáč Volf naskakoval za situace kdy musel dát. Nedal a tak lavičku zaplavil smutek. Sen o zlatu se rozplynul.

Na řadu tedy přišel zápas o bronz. Opět se v něm býci utkali s Pražany. Tentokrát však šlo o zcela jednoznačné utkání. Taurusové nedali Fénixu prakticky žádnou šanci. V utkání nastříleli celkem 4 góly a po vítězství 4:0 se radovali z bronzových medailí.


bottom of page